BarnsBeste

Filmer

Anne Kristine Bergem leser fra sine bøker:

Jeg skal passe på deg - Anne Kristine Bergem from BarnsBeste on Vimeo.

 

Da pappa fikk kreft - Anne Kristine Bergem from BarnsBeste on Vimeo.

 

Pappan min er syk i tankene sine - Anne Kristine Bergem from BarnsBeste on Vimeo.

 

Filmer fra Helsefilm.no:

Treffpunkt

Henriettes mor døde av kreft. På Treffpunkt møter hun andre barn som også har mistet noen som følge av kreft, eller har en kreftsyk person i familien. Treffpunkt arrangeres av Kreftforeningen på over 20 steder i Norge.

 

Det hjelper å snakke

Mange foreldre vil spare barna for vanskelige tema i oppvekst og omsorg. Gjennom ICDP-metodikken får foreldre med innvandrerbakgrunn hjelp til å samtale om slike tema – på sitt eget morsmål.

Det hjelper å snakke (trailer)

Link til YouTube

 

Å være far - og hekta på hasj

– Min datter har vært en viktig inspirasjon for meg for å slutte med hasj , sier ”Rune”.

Å være far - og hekta på hasj (trailer)

Link til YouTube

 

Med pappa i fengsel

"Jeg blir trist når jeg får brev fra pappa, for da blir jeg minnet på at han sitter i fengsel" sier "Jon" på 14 år. Hvert år opplever 6000 - 9000 norske barn at en av foreldrene blir fengslet. Her møter du tre ungdommer og en voksen som forteller om hvordan det oppleves at pappa er innsatt, og du møter ansatte ved foreningen For Fangers Pårørende.

Med pappa i fengsel (trailer)

Link til YouTube

 

Jeg er også mamma

«Jeg er også mamma» er en film om mødre i LAR-behandling (legemiddelassistert rehabilitering). Etter år i rus, har disse mødrene nå et roligere og bedre liv. I prosjektet “Sammen midt i livet” (SMIL) lærer mødrene om ulike sider rundt morsrollen.

 

Mamma med hjerneslag

Når en forelder rammes av alvorlig sykdom påvirker det barna. Her møter vi to jenter på 12 og 14 år. Deres mor har hatt slag og det har gitt dem en hverdag med mer ansvar og flere utfordringer enn sine jevnaldrende venner.

Mamma med hjerneslag (trailer)

Link til YouTube.

Fødselsdepresjoner

Minst ti prosent av alle nybakte mødre rammes av fødselsdepresjon. En tid man trodde skulle være fylt med glede blir vanskelig og kontrastfylt. 
I denne filmen forteller en mor om hva som skjedde med henne og hvordan hun ble hjulpet.

 

 

Ikke alene

Karianne og Christina har begge slitt med problemer i oppveksten. Men samtaler med andre i tilnærmet lik situasjon, hjalp dem til å finne en vei ut av det.

Tre møter med Eg

Ellen vokste opp med en mor som var psykisk syk, og som var innlagt på Eg Psykiatriske sykehus i Kristiansand store deler av Ellens barndom. Nå arbeider Ellen for at barna til psykisk syke skal bli sett.

Barneansvarlig

Tor Einar er miljøterapeut og barneansvarlig ved psykiatrisk avdeling på Sørlandet Sykehus i Arendal. Han har et spesielt ansvar med å passe på at barna til pasientene blir godt ivaretatt.

Hverdagsarenaer

Når en familie havner i en sårbar situasjon er det viktig at barna blir møtt, ikke bare av helsevesenet, men først og fremt på de arenaer de befinner seg til daglig. Gjennom skole og fritidsaktiviteter treffer barna voksne personer som kan spille en nøkkelrolle i oppfølgingen.

 

 

Familiesamtalen

En innleggelse på psykiatrisk avdeling påvirker ikke bare pasienten, men hele dens familie. I denne filmen får vi se hvordan Sørlandet Sykehus arbeider med familiesamtaler for å fange opp barna til de psykisk syke. Vi møter familieterapeut ved SSHF Gunnar Eide, og den danske familieterapeuten Karen Glistrup, samt flere barneansvarlige ved post 6.1 ved Sørlandet Sykehus, Kristiansand.

Da mamma ble innlagt

I denne filmen forteller Jan om hvordan han opplevde situasjonen da hans mor ble innlagt på psykiatrisk sykehus. Jan og familien fikk oppfølging gjennom familiesamtaler ved Sørlandet Sykehus, Kristiansand.

endret 20.03.2017 08:41  |  Print versjon